miércoles, 14 de noviembre de 2007

Legalitat i legitimitat política



Aquests dos conceptes sovint van agafats de la mà, però no sempre. Una decisió és legal quan s’adequa al que estableixen les lleis. I una decissió és legítima quan els ciutadans la perceben com a tal, en ajustar-se a un sistema de valors socials que van més enllà de la pròpia llei escrita.
Mirant com ha quedat el panorama polític a l’Alt Empordà, i sobretot en el nostre poble, no és estrany que alguns governs no siguin considerats legítims pels seus ciutadans.
Estem vivint uns moments de desprestigi de la política. La población ha perdut el respecte pels polítics en veure traïda la voluntat popular expressada a les urnes i que s’han traduit en uns pactes de govern dirigits únicament a obtenir poder.
No és estrany doncs que en les eleccions proliferin els vots en blanc, com un missatge efectiu i ben directe a la classe política. Els partits polítics es troben cada vegada més allunyats de la realitat social, quan tant en la teoria com en la pràctica haurien de ser-hi propers, això fa que hi hagi desmobilització ciutadana, que la credibilitat del sistema estigui en crisi, i que hi hagi manca de confiança envers els polítics.
Ser polític en el teu poble és un privilegi, un honor i una gran responsabilitat. I exigeix un alt grau de moralitat i ètica que s’hauria de tenir sempre en compte.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio